U bent hier

Feed-aggregator

Bang & Olufsen staat open voor mogelijke koper

Economisch nieuws - 2 uur 54 min geleden
De Deense luxe televisie- en speakerfabrikant Bang & Olufsen staat open voor een nieuwe koper. Dat zei bestuursvoorzitter Ole Anderson tegen het Deense medium Børsen.

Oprichters Adyen verkopen aandelen voor 309 miljoen euro

Economisch nieuws - 3 uur 1 min geleden
De oprichters van betaalplatform Adyen, Pieter van der Does en Arnout Schuijff, hebben 497.041 van hun aandelen verkocht. Hiervoor ontvingen ze ongeveer 309 miljoen euro.

'Strijd tussen management en personeel bij Amsterdamse afvalverwerker'

Economisch nieuws - 3 uur 7 min geleden
Tussen het management en sommige werknemers bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB lijkt sprake te zijn van een machtsstrijd, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. Er is naar verluidt sprake van anarchie op de werkvloer en soms zelfs sabotage en brandstichting door werknemers. Een woordvoerder van AEB zegt hier geen concrete voorbeelden van te hebben gezien.

Hasbro koopt mediabedrijf achter Peppa Pig

Economisch nieuws - 5 uur 25 sec geleden
De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro koopt het Canadese mediabedrijf Entertainment One, het concern achter shows zoals Peppa Big en PJ Masks. Hasbro betaalt 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) voor Entertainment One.

'Parfumerieketen Douglas wil zeventig winkels in Europa sluiten'

Economisch nieuws - 6 uur 15 min geleden
Parfumerieketen Douglas is van plan om in Europa zeventig vestigingen te sluiten, meldt het Duitse zakenblad Manager Magazin op basis van anonieme bronnen. Bij de volgende presentatie van de kwartaalcijfers zou meer duidelijk moeten worden.

Macron: Er is geen tijd voor een volledig nieuwe Brexit-deal

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 20:55
Er is geen tijd om voor de uittredingsdeadline van 31 oktober tot een volledig nieuwe Brexit-deal te komen. Dat stelt Franse president Emmanuel Macron na een gesprek met Britse premier Boris Johnson donderdag.

Boeing: We starten in 2020 recordproductie gebande 737 MAX

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 18:49
Boeing is van plan om in februari 2020 de productie van het momenteel aan de grond gehouden model 737 MAX te hervatten, stellen ingewijden. Tegen juni moet de productie op een recordhoeveelheid van 57 vliegtuigen per maand liggen.

Minder vergunningen, dalend vertrouwen: Dit betekent het voor de bouw

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 17:40
Het CBS meldt donderdag dat het aantal verleende nieuwbouwvergunningen in het tweede kwartaal verder is gedaald, tot het laagste aantal in drie jaar tijd. Ook is het vertrouwen afgenomen en gingen meer bedrijven failliet. Gaat het vanaf nu bergafwaarts?

Flinke stijging van aantal mensen onder toezicht door schulden

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 15:51
Het aantal mensen dat door schulden onder toezicht van een bewindvoerder is komen te staan, is de afgelopen jaren fors gestegen, meldt de Raad voor Rechtspraak donderdag. In 2018 stonden er ruim 56.000 onder bewind, in 2013 waren dat er nog 35.000: een stijging van zo'n 60 procent in vijf jaar tijd.

'Bouwsector loopt miljarden mis door inperking stikstofuitstoot'

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 15:01
De bouwsector loopt de komende vijf jaar zo'n 14 miljard euro aan omzet mis, doordat de uitstoot van stikstof verder ingeperkt moet worden na een uitspraak van de Raad van State (RvS). Dat voorspelt het economisch bureau van ABN AMRO in een donderdag verschenen rapport.

'Europese Unie tegen herintreden Rusland tot G8'

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 13:35
De Europese Unie is tegen een onvoorwaardelijke uitnodiging voor Rusland om weer terug te keren bij de G8, zegt een anonieme EU-functionaris donderdag. De Russen werden in 2014 geschorst, vanwege de rol die het land speelde in de crisis op de Krim en in Oekraïne.

Immigratie van Europeanen naar VK op laagste punt sinds Brexit-referendum

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 12:14
De immigratie vanuit de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk staat op het laagste punt sinds 2013, blijkt woensdag uit jaarcijfers van het Britse statistiekbureau ONS die liepen tot maart van dit jaar. Ondanks het lagere aantal, trekken er nog altijd meer Europeanen naar het VK dan andersom.

Duitse industrie blijft kwakkelen in augustus

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 11:31
De bedrijvigheid in de Duitse industrie krimpt in augustus voor de achtste maand op een rij, hoewel de krimp wel lager uitvalt dan een maand eerder. Dit blijkt uit de inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau IHS Markit.

Adyen verwerkt steeds meer betalingen en ziet klandizie toenemen

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 09:09
Het Nederlandse betaalplatform Adyen wordt steeds vaker gebruikt om financiële transacties mee te doen, dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Het transactievolume kwam in de eerste zes maanden uit op een kleine 105 miljard euro, een stijging van 49 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

ABN-AMRO-economen: Stikstofkwestie kost bouwers miljarden aan omzet

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 01:24
De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro.

Flexibele kracht krijgt 48 procent minder dan vaste medewerker

Economisch nieuws - 22 augustus, 2019 - 00:00
Werknemers met een flexibel arbeidscontract verdienen gemiddeld 48 procent minder dan medewerkers met een vast dienstverband, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gecorrigeerd voor achtergrondkenmerken zoals leeftijd en opleiding bedraagt het loonverschil 7 procent.

'Overheidsschuld VS neemt komende tien jaar toe tot 12,2 biljoen dollar'

Economisch nieuws - 21 augustus, 2019 - 19:35
De Verenigde Staten hebben de verwachting van de staatsschuld over tien jaar verhoogd van 809 miljard (708 miljard euro) tot 12,2 biljoen dollar (bijna 11 biljoen euro). Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een bericht van het Congressional Budget Office (CBO).

Taxibedrijven spannen kort geding aan tegen gemeente om Uberchauffeurs

Economisch nieuws - 21 augustus, 2019 - 19:32
Taxiorganisaties Taxistad en TAT hebben een kort geding tegen de gemeente Amsterdam aangespannen. De bedrijven weigeren nog langer de voorschreven sancties aan hun chauffeurs op te leggen. Ze vinden dat er door de komst van partijen als Uber een oneerlijk speelveld is ontstaan.

Quotum topvrouwen zorgt niet voor meer vrouwen in middenfuncties

Economisch nieuws - 21 augustus, 2019 - 18:49
Een dwingend quotum om meer vrouwen in de top van bedrijven te krijgen, zorgt niet voor meer vrouwen in posities in het middenmanagement. Dat concluderen het CPB en het SCP woensdag in een het rapport Vrouwen aan de top.

Fitbit tekent deal met Singapore: Miljoen burgers krijgen fitnesstracker

Economisch nieuws - 21 augustus, 2019 - 18:42
Fitbit gaat een miljoen burgers uit Singapore voorzien van fitnesstrackers. Het bedrijf bereikte een deal met de overheid van het land in Zuidoost-Azië. De deal maakt deel uit van het gezondheidsprogramma dat het land in oktober lanceert.

Pagina's