U bent hier

Economisch nieuws

Subscribe to feed Economisch nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 5 min 51 sec geleden

Geen eiken naar het VK door de eikenprocessierups: Wat zijn de gevolgen?

5 uur 21 min geleden
De eikenprocessierupsenplaag veroorzaakt niet alleen jeuk en uitslag, maar kan ook economische gevolgen hebben. Dinsdag kondigde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan dat het Verenigd Koninkrijk en Ierland voorlopig geen Nederlandse eikenbomen meer willen vanwege de rups. Wat zijn de gevolgen voor Nederlandse boomkwekerijen?

British Airways schort vluchten naar Caïro op

20 juli, 2019 - 22:49
British Airways heeft vluchten naar de Egyptische hoofdstad Caïro voor zeven dagen opgeschort, zo meldt de luchtvaartmaatschappij zaterdag.

'Netwerkbeheerder Tennet dwarsboomt Duitse energietransitie'

20 juli, 2019 - 17:44
Het Nederlandse moederbedrijf van netwerkbeheerder Tennet in Duitsland overweegt een omvangrijke herstructurering. Hiermee zou het bedrijf meer macht willen krijgen, wat ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor de Duitse energietransitie, schrijft het Duitse Handelsblatt zaterdag.

KLM-topman Elbers: Geniet, maar vlieg met mate

20 juli, 2019 - 10:11
Geniet, maar vlieg met mate, zegt KLM-topman Pieter Elbers zaterdag in een interview met dagblad Trouw.

Hoe Nederlandse achtbaanfabrikant uitgroeide tot grootste van de wereld

20 juli, 2019 - 10:11
Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma Rides Manufacturing is met zo'n 500 attracties in meer dan 65 landen is het bedrijf de nummer één op de lijst van achtbaanbouwers wereldwijd. NU.nl gaat langs bij Vekoma Rides om te zien hoe het bedrijf is gegroeid en hoe zij zich als grote speler voorbereiden op de toekomst.

CBS: 'Steeds meer mannen kunnen of willen niet werken'

20 juli, 2019 - 08:55
Het aantal Nederlandse mannen tussen de 25 en 45 jaar dat niet actief is op de arbeidsmarkt, wordt steeds groter. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het om mannen die niet kunnen of willen werken. De groep mannen die niet wil werken, wordt niet gezien als werkloos, aangezien ze niet naar een baan zoeken en niet beschikbaar zijn voor werk.

Topzomer voor bestrijdingsdiensten: 'Insecten leveren goeie business op'

19 juli, 2019 - 17:44
Eikenprocessierupsen, het mediterrane draaigatje en vliegende mieren zijn anno 2019 niet meer weg te denken uit onze achtertuin. Wat betekenen al die insectenplagen voor bestrijdingsdiensten?

Vijf vragen over de plannen voor windmolens op zee

19 juli, 2019 - 15:36
De ontwikkeling van de windparken op het Nederlandse deel van de Noordzee krijgt steeds meer vorm. Zeker nu onlangs bekend is geworden dat Vattenfall er opnieuw een windpark gaat bouwen. Deze plannen zijn zeer belangrijk voor Nederland bij de doelstelling om flink te snijden in de broeikasgasuitstoot. Vijf vragen over de plannen voor windmolens op zee.

Meer zekerheid voor 850.000 uitzendkrachten dankzij nieuwe concept-cao

19 juli, 2019 - 13:58
Een nieuw cao-conceptakkoord geeft 850.000 uitzendkrachten in Nederland meer werkzekerheid, een betere rechtspositie en begeleiding om duurzaam aan het werk te kunnen. Dat melden vakbonden en brancheorganisaties vrijdag.

Rechter verlaagt miljardenboete onkruidverdelger Roundup waarschijnlijk

19 juli, 2019 - 12:36
Een Amerikaanse rechter zal de boete van 2 miljard dollar (1,77 miljard euro) voor Bayer AG vanwege onkruidverdelger Roundup naar verwachting flink verlagen. Volgens Bloomberg kan de boete weleens 90 procent lager uitvallen.

Amsterdam wil bedrijven die discrimineren uitsluiten van aanbestedingen

19 juli, 2019 - 11:54
De gemeente Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid om bedrijven die discrimineren uit te sluiten van aanbestedingen. Ook wil de gemeente nagaan of geëist kan worden dat een bedrijf waarmee ze zaken doet een diversiteitsbeleid voert.

Carlos Ghosn sleept Nissan en Mitsubishi voor Nederlandse rechter

19 juli, 2019 - 10:21
De in opspraak geraakte Carlos Ghosn heeft autofabrikanten Nissan en Mitsubishi voor de rechter gesleept in Nederland. Ghosn stond tot voor kort aan het hoofd van beide bedrijven.

Microsoft boekt recordkwartaal en schiet omhoog in nabeurshandel

19 juli, 2019 - 09:55
Microsoft heeft zijn gebroken boekjaar afgesloten met een recordkwartaal: een omzet van 33,7 miljard dollar (30 miljard euro) en een nettowinst van 13,2 miljard dollar (11,7 miljard euro). De goede resultaten zorgen ook voor succes op de beurs. In de nabeurshandel staat Microsoft op ruim 140 dollar. Ook dat is een nieuw record.

Boeing neemt miljardenlast vanwege debacle met 737 MAX-toestellen

19 juli, 2019 - 00:24
Vliegtuigbouwer Boeing neemt een last van bijna 5 miljard dollar vanwege de problemen met de geplaagde 737 MAX-toestellen. Dat geld denkt het Amerikaanse concern nodig te hebben om luchtvaartmaatschappijen te compenseren omdat er al maanden niet met de vliegtuigen mag worden gevlogen.

Huidig productiechef Zipse volgt Krüger op als topman van BMW

18 juli, 2019 - 22:29
Autoconcern BMW heeft een nieuwe topman gevonden. Oliver Zipse, de huidige chef productie, volgt volgende maand Harald Krüger op die onlangs zijn vertrek aankondigde. In mei doken al geruchten op over interne twijfels bij het Duitse bedrijf of Krüger wel de juiste man op de juiste plaats was.

'Air France staat op het punt om tientallen Airbussen te bestellen'

18 juli, 2019 - 17:36
Air France staat naar verluidt op het punt om veel vliegtuigen bij Airbus te bestellen. Reuters meldt op basis van ingewijden dat de ophanden zijnde deal tientallen nieuwe toestellen betreft.

Olieprijs stijgt na melding Iran over in beslag genomen tanker

18 juli, 2019 - 15:32
De olieprijs is donderdag ongeveer met 1 procent gestegen. De stijging kwam nadat Iran meldde een buitenlandse olietanker in beslag te hebben genomen die 1 miljoen liter olie probeerde te smokkelen.

Pensioenen van grote fondsen worden volgend jaar mogelijk gekort

18 juli, 2019 - 14:41
De vier grootste pensioenfondsen van Nederland dreigen volgend jaar te moeten korten op de pensioenen, terwijl kortingen ingaan tegen het recente pensioenakkoord dat deze juist moest voorkomen. ABP, Zorg & Welzijn (PFZW), PMT en PME geven de lage rente de schuld.

Utrecht en Amsterdam krijgen eerste officiële LEGO-winkel

18 juli, 2019 - 14:33
Utrecht en Amsterdam krijgen als eerste in Nederland een officiële LEGO-winkel. Waar de winkels precies komen, is nog onbekend.

EU geeft groen licht voor miljardenovername door Vodafone

18 juli, 2019 - 14:33
Brussel heeft de overname van het Duitse kabelnetwerkbedrijf Liberty Global door Vodafone goedgekeurd. Het bedrijf legt 22 miljard dollar (ruim 19,6 miljard euro) neer voor de overname.

Pagina's