U bent hier

Economisch nieuws

Subscribe to feed Economisch nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 1 uur 45 min geleden

Waar zijn de piloten van Ryanair zo kwaad over?

2 uur 29 min geleden
Jarenlang slikten ze mopperend de slechte arbeidsomstandigheden bij hun werkgever, maar de piloten van Ryanair beginnen van zich af te bijten. In verschillende landen, waaronder Nederland, dreigen ze met stakingen. Wat is er aan de hand bij de grootste lowcostmaatschappij van Europa?

Staking cabinepersoneel Ryanair raakt komende week 50.000 reizigers

2 uur 38 min geleden
Een staking van cabinepersoneel treft volgens Ryanair volgende week maximaal driehonderd eigen vluchten. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij heeft de staking van het personeel in België, Spanje en Portugal woensdag aan de getroffen reizigers gemeld.

Autobranche niet blij met Europese importtarieven op staal

4 uur 9 min geleden
De autobranche is niet blij met de Europese importheffingen op staal. De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor voorlopige tegenmaatregelen op Amerikaanse invoertarieven, die de import van staal naar de EU moeten inperken. ​

Buitenlandse chauffeurs komen zonder boete weg met overtreding milieuzone

4 uur 12 min geleden
Door Europese regels over het uitwisselen van chauffeursgegevens komen buitenlandse bestuurders die met vervuilende wagens Nederlandse milieuzones inrijden, daar vaak mee weg.

Rechtbank stelt franchisers HEMA grotendeels in het gelijk

4 uur 15 min geleden
De franchisenemers van HEMA zijn grotendeels in het gelijk gesteld in een rechtszaak over de kostenverdeling van online verkopen.

Europese Commissie voert flinke heffingen in op Chinese e-bikes

4 uur 37 min geleden
De Europese Commissie neemt maatregelen tegen goedkope elektrische fietsen uit China die onder meer de Nederlandse markt schaden.

Duitse Tesla-rijders moeten subsidie van 4.000 euro terugbetalen

6 uur 58 min geleden
Een groep van achthonderd Duitse automobilisten met een Tesla Model S moet een subsidie van 4.000 euro terugbetalen aan de overheid. Het model is te luxe om in aanmerking te komen voor subsidie.

Ondernemingskamer schorst president-commissaris Eneco

7 uur 2 min geleden
Ondernemingskamer schorst Edo van den Assem als president-commissaris van Eneco. Er wordt een nieuwe, tijdelijke voorzitter van de Raad van Commissarissen aangesteld.

Tesla-topman Elon Musk zegt sorry tegen Britse duiker

8 uur 29 min geleden
Tesla-topman Elon Musk heeft zijn excuses aangeboden aan Vernon Unsworth, de Britse duiker die betrokken was bij de reddingsactie in de Thaise grot van vorige week. Musk had hem eerder uitgemaakt voor pedofiel.

China: 'Handelsoorlog schaadt vertrouwen in wereldeconomie'

8 uur 47 min geleden
Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft stevige kritiek op de Verenigde Staten. De wereldwijde handelsoorlog die de VS heeft ingezet is 'de grootste vertrouwensmoordenaar' voor de wereldeconomie.

Chipmachinefabrikant ASML ziet resultaten flink stijgen in tweede kwartaal

11 uur 44 min geleden
Chipmachinefabrikant ASML heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal flink kunnen opkrikken. Nu de verkoop van vernieuwende EUV-machines beter op gang komt heeft het bedrijf veel vertrouwen in de toekomst.

Verfmaker AkzoNobel boekt lagere omzet

11 uur 45 min geleden
Verfreus AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van het jaar minder verf verkocht. De lagere verkopen werd deels gecompenseerd door hogere prijzen die Akzo met name rekent voor zijn decoratieve verven. 

Koers bitcoin komt weer boven de 7.500 dollar uit

11 uur 53 min geleden
De koers van de digitale munt bitcoin stond woensdag voor het eerst in een maand tijd boven de 7.500 dollar. Ook andere bekende cryptovaluta's als ripple, ethereum and litecoin vonden de weg naar boven.

Topman Texas Instruments na ruim een maand alweer weg na wangedrag

11 uur 56 min geleden
De nieuwe topman van de Amerikaanse chipfabrikant Texas Instruments is na anderhalve maand weer weg. Brian Crutcher is teruggetreden omdat hij interne gedragsregels geschonden heeft, maakte het bedrijf bekend.

Veel Nederlanders denken op vakantie aan geld, maar willen dat niet

12 uur 19 min geleden
Twee derde van de Nederlanders met reisplannen wil tijdens de vakantie nergens aan denken en niet bezig zijn met geldzaken. Dat lukt maar 12 procent. De overige 88 procent blijft online bankieren.

Boeing tekent deal voor nieuwe Air Force One Amerikaanse president

16 uur 19 min geleden
Vliegtuigmaker Boeing heeft een contract getekend voor het bouwen van twee 747-8-toestellen die dienst moeten gaan doen als Air Force One van de Amerikaanse president. 

Banken passen uitzondering bonusregel verkeerd toe

17 juli, 2018 - 19:40
Banken en verzekeraars maken verkeerd gebruik van de uitzonderingen op het bonusplafond van 20 procent van het salaris. Zij geven bepaalde medewerkers een hogere bonus, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is.

Bonden pleiten voor bemiddelaar bij pensioenconflict Akzo

17 juli, 2018 - 19:39
FNV en CNV willen een bemiddelaar instellen bij het pensioenconflict met AkzoNobel. Die moet op korte termijn een oplossing voor het pensioentekort van het verfconcern uitdokteren.

Compensatie voor rentederivaten mkb'ers laat weer op zich wachten

17 juli, 2018 - 17:31
ABN AMRO en Rabobank hebben opnieuw vertraging opgelopen bij de afwikkeling van de affaire met rentederivaten in het mkb. Dat constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het derde voortgangsrapport over de kwestie.

Waar gaat de bonje bij Eneco precies over?

17 juli, 2018 - 17:22
Woensdag doet de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam uitspraak over de machtsstrijd binnen Eneco. De werknemers, vertegenwoordigd door hun ondernemingsraad, staan daarin tegenover de Raad van Commissarissen.

Pagina's