U bent hier

Economisch nieuws

Subscribe to feed Economisch nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 24 min 41 sec geleden

Intertoys' overlevingsplan: 'Binnen twee uur bezorgen en karaoke in de winkel'

31 min 20 sec geleden
Winkelketen Intertoys maakt een roerig jaar door: in februari vroeg het concern met drieduizend werknemers uitstel van betaling aan. Er is daarom een nieuwe strategie, die in juni wordt afgetrapt. Waarom gaat het nu wel lukken? NU.nl gaat opnieuw in gesprek met topman Roland Armbruster.

Eerste groene staatslening van Nederland brengt bijna 6 miljard euro op

1 uur 18 min geleden
De nieuwe groene obligatie van de Nederlandse staat heeft dinsdag 5,98 miljard euro opgeleverd. Het doel was om tussen de 4 en 6 miljard euro op te halen met de staatslening, die een looptijd van twintig jaar heeft.

Britse restaurantketen van Jamie Oliver koerst af op faillissement

1 uur 57 min geleden
De restaurantketen van de Britse chef-kok Jamie Oliver heeft uitstel van betaling aangevraagd. Als het bedrijf zijn deuren sluit, kost dat mogelijk zo'n duizend banen, meldt The Guardian dinsdag.

OESO: Handelsconflicten zetten rem op economische groei

5 uur 16 min geleden
De wereldwijde economie groeit in 2019 met 3,2 procent en volgend jaar met 3,4 procent, verwacht de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). In maart voorspelde de organisatie nog een groei van 3,3 procent voor dit jaar.

VS komt 'binnenkort' met sancties om Europees-Russische gasleiding

5 uur 27 min geleden
De Verenigde Staten komen 'in de niet al te verre toekomst' met sancties op bedrijven die betrokken zijn bij het aanleggen van Nord Stream 2, een gasleiding van Rusland naar Duitsland. Dat kondigt de Amerikaanse energieminister Rick Perry dinsdag aan.

Eerste Kamer stemt niet zomaar in met nieuwe Arbeidswet

6 uur 7 min geleden
De Eerste Kamer is er nog niet helemaal van overtuigd dat de nieuwe Arbeidswet van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) ervoor zal zorgen dat er meer vaste arbeidscontracten komen ten koste van flexwerk.

Huawei is niet bang voor Europese sancties

6 uur 14 min geleden
Het Chinese techbedrijf Huawei gelooft niet dat Europa de Verenigde Staten zal volgen met sancties, omdat het bedrijf al jaren nauw samenwerkt met Europese telecombedrijven.

Koopwoning kost gemiddeld 7,7 procent meer in april

7 uur 30 min geleden
Koopwoningen zijn in april van dit jaar 7,7 procent duurder geworden dan dezelfde maand een jaar eerder. De stijging ligt op hetzelfde niveau als in maart, zo melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster dinsdag.

Sneakerfabrikanten vragen Trump invoertarieven op schoenen te schrappen

8 uur 15 min geleden
Nike, Adidas, Asics en nog eens 170 andere sneakerfabrikanten roepen de Amerikaanse president Donald Trump op om de invoertarieven van 25 procent op in China gemaakte sneakers niet door te zetten.

Snellaadbedrijf Fastned wil 14 juni naar de beurs

8 uur 15 min geleden
De Amsterdamse bouwer van snellaadstations Fastned verwacht op 14 juni haar beursdebuut te maken.

Nederlanders zoeken Nederlandse steden op die toeristen juist mijden

10 uur 49 min geleden
Binnenlands toerisme in de grote steden zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht is sinds 2012 met 54 procent gestegen. Nederlanders blijken hiermee niet erg gevoelig voor de gevolgen van massatoerisme, meldt het economisch bureau van ABN AMRO dinsdag.

Swedbank kondigt stemming voor nieuwe bestuursleden aan na witwasschandaal

20 mei, 2019 - 21:58
Swedbank heeft maandag een buitengewone vergadering op 19 juni waarbij voor drie nieuwe bestuursleden gestemd wordt aangekondigd. De Zweedse bank probeert op deze manier haar reputatie na witwasschandalen te herstellen.

Belastingdienst zet 1,2 miljard euro te weinig voor toeslagen in jaarrekening

20 mei, 2019 - 18:17
De Belastingdienst heeft de openstaande voorschotten voor huur-, zorg-, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget voor 1,2 miljard euro te laag in de jaarrekening gezet. Dat meldt de fiscus maandag. Er zouden geen gevolgen zijn voor mensen die toeslagen ontvangen.

Tesla-aandeel zakt voor het eerst sinds 2016 onder 200 dollar-grens

20 mei, 2019 - 16:29
Het aandeel Tesla is maandagmiddag Nederlandse tijd voor het eerst sinds december 2016 weer onder de 200 dollar-grens (zo'n 179 euro) gezakt.

Ford ontslaat 10 procent van het kantoorpersoneel

20 mei, 2019 - 15:58
Ford ontslaat 7.000 betaalde krachten, wat neerkomt op 10 procent van het kantoorpersoneelsbestand. Dat liet CEO Jim Hackett maandag via een mail weten aan het personeel, schrijft The Wall Street Journal. Het zou de automaker jaarlijks 600 miljoen dollar (ruim 537 miljoen euro) aan kosten schelen.

'Deutsche Bank hield witwasverdenkingen Trump in 2016 en 2017 achter'

20 mei, 2019 - 14:47
Antiwitwasspecialisten van Deutsche Bank rapporteerden in 2016 en 2017 meerdere transacties van Amerikaanse president Donald Trump en zijn schoonzoon Jared Kushner. Ze wilden dat de transacties werden doorgegeven aan de nationale toezichthouder, maar hooggeplaatsten bij de bank besloten dit advies niet op te volgen.

NZa: Financiering geestelijke gezondheidszorg op de schop per 2022

20 mei, 2019 - 14:23
De huidige financiering van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) is niet toekomstbestendig. Daarom moet er per 2022 een nieuw bekostigingssysteem op basis van zorgprestaties worden ingevoerd, stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een maandag gepubliceerd advies.

Bij goedkoopste KLM-tickets is ruimbagage niet langer inbegrepen

20 mei, 2019 - 12:38
KLM-reizigers die voor een goedkoper ticket kiezen, moeten voortaan minimaal 50 euro bijbetalen voor ruimbagage, meldt Luchtvaartnieuws.nl maandag. Hiermee gaat de luchtvaartmaatschappij verder met het afschaffen van de gratis ruimbagage.

CPB: Opknapbeurt station leidt niet altijd tot hogere huizenprijzen

20 mei, 2019 - 11:42
Investeringen in stationslocaties leiden niet zonder meer tot duurdere woningen in de omgeving, blijkt maandag uit een rapport van het Centraal Planbureau (CPB).

Aantal flexibele banen voor het eerst in tien jaar afgenomen

20 mei, 2019 - 10:34
Het aantal flexbanen is voor het eerst in tien jaar afgenomen. Ondertussen groeit het aantal vaste banen, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Pagina's