U bent hier

Economisch nieuws

Subscribe to feed Economisch nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 20 sec geleden

'Chinese economie op koers voor groeidoelen 2017'

37 min 31 sec geleden
De economie van China ligt op koers om de officiële groeidoelen voor 2017 te halen. Het land beoogt dit jaar een economische groei van 6,5 procent.

Henk Kamp wil compensatie voor nertsenfokker die stopt met bedrijf

1 uur 21 min geleden
Demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken wil nertsenhouders die stoppen met hun bedrijf, financieel compenseren.

Irak verhoogt export olie uit zuidelijke provincie Basra

1 uur 48 min geleden
Irak heeft de export van olie uit de zuidelijke provincie Basra verhoogd met 200.000 vaten (159 liter) per dag. Het ministerie van Olie zegt zaterdag daarmee de terugloop in productie van de olievelden bij Kirkuk te willen compenseren. 

Jason Denham (Denham): '180 euro voor een broek is niet duur'

3 uur 30 min geleden
De Britse jeansontwerper Jason Denham begon in 2008 het succesvolle spijkerbroekenmerk Denham in Amsterdam. Inmiddels heeft hij winkels in Japan, Duitsland en China.

Deze verbouwing aan je woning levert het meeste op

3 uur 34 min geleden
Nu het beter gaat met de economie hebben veel mensen meer financiële ruimte voor verbouwingen. NU.nl vroeg aan experts waar je je geld het beste in kan investeren. Die nieuwe badkamer of juist een dakkapel?

Schade door fipronil geschat op 65 tot 75 miljoen euro

20 oktober, 2017 - 17:20
De directe schade voor de gehele eiersector als gevolg van de fipronil-besmetting bedraagt naar schatting 65 tot 75 miljoen euro. Dat laat het ministerie van Economische Zaken vrijdag weten.

Geen ruimte voor extra vrachtvluchten Schiphol

20 oktober, 2017 - 16:33
Er is nog geen oplossing gevonden voor de problemen waarmee het vrachtverkeer op Schiphol te kampen heeft. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten.

'Aegon zocht toenadering tot ASR voor overname'

20 oktober, 2017 - 16:23
Verzekeraar Aegon heeft informeel toenadering gezocht tot concurrent ASR over een overname. 

Inval bij Duitse autobouwer in kartelonderzoek

20 oktober, 2017 - 15:25
De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij een niet nader genoemde autobouwer in Duitsland. De inval heeft te maken met het onderzoek naar kartelvorming in de branche dat al enige tijd loopt.

Nijhuis kondigt vertrek aan als topman Schiphol

20 oktober, 2017 - 15:05
Jos Nijhuis treedt in de loop van het eerste kwartaal van 2018 terug als topman van de Royal Schiphol Group. Hij heeft dit besluit bekendgemaakt aan de Raad van Commissarissen, directieleden en medewerkers, de minister van Financiën en de staatssecretaris van I&M.

'Vertraging en hogere prijzen bij pakketbezorging door tekort bezorgers'

20 oktober, 2017 - 15:04
Postbedrijven nemen zo weinig personeel in dienst dat vertraging dreigt bij het bezorgen van internetbestellingen. Dat zegt de branchevereniging van zelfstandige postbezorgers Subco Partners.

Podcast: Hoe Ace & Tate een nieuwe standaard in brillen wil neerzetten

20 oktober, 2017 - 15:01
De 'laagdrempelige en goed geprijsde' brillen van Ace & Tate gaan de hele wereld over. In de podcast Klaar voor de Start spreekt NU.nl-verslaggever Julien Dom oprichter Mark de Lange over zijn groeiende bedrijf. "Wij zijn onderdeel van de nieuwe garde", zegt hij. "Mede dankzij het internet zit er niemand tussen ons en de klant, ook geen extra winstmarge."

Wisseling van de wacht bij FloraHolland

20 oktober, 2017 - 14:05
Royal FloraHolland krijgt een nieuwe topman. Lucas Vos wordt met ingang van volgend jaar opgevolgd door de huidige financieel directeur Steven van Schilfgaarde.

Directie Tata Steel Nederland vreest voor banenverlies bij fusie

20 oktober, 2017 - 13:23
De directie en de ondernemingsraad van Tata Steel Nederland maken zich ''ernstige zorgen" over de werkgelegenheid en zelfstandigheid van het voormalige Hoogovens. 

General Electric geeft winstwaarschuwing voor 2017

20 oktober, 2017 - 13:15
Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft een winstwaarschuwing gegeven voor heel 2017, onder druk van de moeizame marktomstandigheden bij diensten en producten voor de energiesector.

'Nederland blijft populair als belastingparadijs'

20 oktober, 2017 - 11:27
Nederland is bij Amerikaanse bedrijven nog altijd bijzonder in trek als belastingparadijs. Van de vijfhonderd grootste Amerikaanse ondernemingen heeft meer dan de helft een vestiging in Nederland.

Gemeente rekende te lage tarieven voor parkeren

20 oktober, 2017 - 11:17
De gemeente Veenendaal moet de tarieven voor gemeentelijke parkeerterreinen en –garages aanpassen. De lokale overheid lijdt verlies op de exploitatie en dit is oneerlijke concurrentie met commerciële parkeergarages.

Extra tijd voor Belgische verzekering in zaak Fortis-schikking

20 oktober, 2017 - 10:28
De zaak over de zogeheten Fortis-schikking met beleggers bij het gerechtshof in Amsterdam duurt nog langer. 

'Zorgkantoren staan machteloos bij pgb-fraude'

20 oktober, 2017 - 09:10
Zorgkantoren hebben te weinig mogelijkheden om op te treden tegen fraude met het persoonsgebonden budget (pgb). De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) wil dat de regels worden veranderd.

Huizenverkopen naar record in derde kwartaal

20 oktober, 2017 - 09:05
De woningverkopen in Nederland zijn in het derde kwartaal op een record uitgekomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster werden ruim 61.000 bestaande woningen verkocht.

Pagina's