U bent hier

Economisch nieuws

Subscribe to feed Economisch nieuws
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 36 min 1 sec geleden

Koers bitcoin beweegt rond grens van 20.000 dollar

40 min 3 sec geleden
De koers van de bitcoin beweegt rond de grens van de 20.000 dollar. De digitale munt heeft daarmee na een correctie tot ongeveer 13.000 dollar de afgelopen weken flink aan waarde gewonnen.

Kadaster ziet aantal verkochte woningen met 7,6 procent stijgen in november

1 uur 7 min geleden
Het Kadaster heeft in november van dit jaar in totaal 19.647 verkochte woningen geregistreerd, een stijging van 7,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

'Chocolademaker Hershey wil snackproducent Amplify overnemen'

1 uur 49 min geleden
Chocoladefabrikant Hershey staat voor een overname van snackproducent Amplify Snacks. Volgens Amerikaanse media zou Hershey circa 1,6 miljard dollar willen betalen voor de maker van onder meer chips, popcorn en graanrepen.

'Europese Commissie start onderzoek naar belastingontwijking IKEA'

17 december, 2017 - 21:01
De Europese Commissie begint een onderzoek naar belastingontduiking door de Zweedse meubelgigant IKEA via Nederland. Volgens de Financial Times kondigt mededingingscommissaris Margrethe Vestager maandag het officiële onderzoek aan.

Landelijke staking in Israël tegen massaontslag bij Teva

17 december, 2017 - 12:07
In Israël hebben duizenden mensen een halve dag gestaakt uit protest tegen een massaontslag bij farmacieconcern Teva, een van de belangrijkste werkgevers van het land. De vakcentrale had opgeroepen het werk neer te leggen uit solidariteit met de mensen die hun baan verliezen.

Thales doet bod op digitaal beveiliger Gemalto

17 december, 2017 - 11:44
Het Franse technologiebedrijf Thales wil het aan de Amsterdamse beurs genoteerde digitale beveiligingsbedrijf Gemalto overnemen. Dat werd zondag bekendgemaakt.

'Hype rond bitcoin zadelt onervaren belegger met risico's op'

17 december, 2017 - 10:59
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wijst beleggingsondernemingen erop dat zij een zorgplicht hebben bij het aanbieden van bitcoins. De instantie vindt dat ze onervaren beleggers moeten wijzen op de risico’s van het handelen in de cryptomunt.

'China gaat prijskaartje hangen aan CO2-uitstoot'

17 december, 2017 - 10:11
China kondigt binnen enkele dagen een beprijzingssysteem aan voor CO2-uitstoot. Dat zegt DSM-topman Feike Sijbesma, die het bedrijfsleven vorige week vertegenwoordigde op de eendaagse One Planet Summit in Parijs, in het FD

Achtergrond: Biologische boer haalt de startinvestering er dubbel en dwars uit

17 december, 2017 - 09:08
Bio is hot. Landbouwondernemers maken massaal de overstap naar een dier- en natuurvriendelijke wijze van produceren. Volgens ervaringsdeskundigen zijn de grenzen van de groei nog lang niet in zicht: ''De klant vraagt erom en dat zal voorlopig alleen maar meer worden.''

Irak wil nieuw netwerk van olieleidingen aanleggen

16 december, 2017 - 15:45
Irak is van plan een uitgebreid netwerk van oliepijpleidingen aan te leggen. Het netwerk is vooral bedoeld om ruwe olie en olieproducten naar het buitenland te kunnen exporteren.

'Trump steekt mogelijk stokje voor Iran-deals Airbus en Boeing'

16 december, 2017 - 13:36
De regering van de Amerikaanse president Donald Trump gaat mogelijk een stokje steken voor de verkoopplannen van Airbus en Boeing aan Iran.

Ondanks belofte topman erkent Ryanair toch pilotenvakbonden

16 december, 2017 - 10:49
Ryanair Holdings heeft in een onverwachte stap toch de vakbonden van piloten erkent. Eerder verklaarde Ryanair-topman Michael O’Leary dat hij dit nooit zou doen.

Hogere ratings voor Portugal en Ierland bij Fitch

16 december, 2017 - 10:45
Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietoordelen voor Portugal en Ierland verhoogd naar respectievelijk BBB en A+

'Eigenaren Aston Martin huren adviseurs in voor verkoop'

16 december, 2017 - 10:44
De eigenaren van het Britse automerk Aston Martin hebben een zakenbank ingehuurd om een verkoop van het bedrijf voor te bereiden. Naar verluidt wordt gedacht aan beursgang of een verkoop aan een nieuwe eigenaar.

Achtergrond: Is splitsen woning de oplossing voor overspannen woningmarkt?

16 december, 2017 - 09:39
Een woning splitsen om te verhuren of verkopen, zou een oplossing kunnen zijn voor het tekort aan betaalbare huizen op de woningmarkt. NU.nl sprak met experts over deze ontwikkeling.

Achtergrond: 'Werknemers hebben een natuurlijke neiging om beter te worden'

16 december, 2017 - 08:42
Werknemers en leidinggevenden moeten stoppen met het houden van beoordelingsgesprekken. Niemand heeft er zin in en het kost te veel tijd. Ga medewerkers in plaats daarvan proberen beter te maken met doorlopende coaching.

Toezichthouder AFM wijst aanbieders bitcoins op zorgplicht

16 december, 2017 - 06:08
Beleggingsondernemingen die zogeheten bitcoin-futures aanbieden aan beleggers in Nederland hebben een zorgplicht. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wijst daar op.

'Aandelen SNS Reaal waren niets meer waard tijdens nationalisatie'

15 december, 2017 - 22:42
Aandelen van SNS Reaal waren niets meer waard op de dag in 2013 dat de Nederlandse overheid de bank en verzekeraar nationaliseerde. 

Vliegveld Berlijn gaat oktober 2020 open

15 december, 2017 - 19:17
De nieuwe luchthaven van de Duitse hoofdstad Berlijn zal in oktober 2020 definitief in gebruik worden genomen. De opening ervan, die oorspronkelijk gepland stond voor 2012, is al vaak uitgesteld.

Unilever vindt in KKR koper voor margarinetak

15 december, 2017 - 18:26
Unilever verkoopt zijn margarinetak voor ruim 6,8 miljard euro aan investeringsmaatschappij KKR. Het was- en levensmiddelenconcern rekent erop dat de deal halverwege volgend jaar kan worden afgerond.

Pagina's